18 nov 2017

Ploegen van 4
€12/ploeg
Prijzen voor elke deelnemer
Niveau: gemakkelijk (D voor de kenners :-))

(Je komt best met de fiets of te voet. Bob kan wellicht makkelijk parkeren onder het Sint-Pietersplein)

nov 2017
Bier vd Maand

Herkomst: België.
Stijl: Barleywine.
ABV: 13.0%.
IBU: 45.
EBC: N/A.
Inhoud: 66 cl.
Omschrijving:
Kleur: Helder, diep rood.
Schuim: Romig, geel, stabiel, niet plakkerig.
Aroma: Zoete caramel, rozijnen, droog fruit, suiker, siroop, bosvruchten, snoep.
Mondgevoel: Weinig CO2 / Medium-Full body.
Smaak: Zoet/suiker in het begin, rozijnen, chocolade, beetje mokka, alcohol, bittere hop.
Nasmaak: Bitter, hoppig, droog fruit, snoep, cacao poeder.

Brouwerij:
Dochter van de Korenaar
03 feb 2018

Iedereen welgekomen op deze nieuwjaarsreceptie.
De Gentse Biervereniging zorgt voor wat hapjes. Eenidere die komt brengt wat bier naar voorkezur mee en we proeven elkanders favorieten! Bottle sharing is caring! :)

15 dec 2017

Op vrijdag 15 december houdt de Gentse Biervereniging haar jaarlijkse Algemene Vergadering.
Het is het ideale moment om te reflecteren op het voorbije werkjaar, de financiën en de begroting voor het volgende werkjaar op te stellen.
Verder komen er, naar jaarlijkse gewoonte, enkele bestuursfuncties open, die tweejaarlijks worden verkozen.

28 nov 2017

De kerels van Siphon Brewing komen hun bieren presenteren in de leukste café's van België. Ganzerik in Gent is er eentje van. Daar moesten we als Gentse Biervereniging wel aan meewerken. Hoera!
---
Siphon Brewing are bringing their beers to great beer cafés in different cities in Belgium, such as
TOER DE TRONK | GHENT
28/11/17 | Ganzerik

Verslag Toer de geuze

19 mei 2017

Toer de geuze 2017

Nadat ik als laatste deelnemer op de bus gesukkeld was, vertrokken we richting Brussel en omstreken om deel te nemen aan de Horal toer de geuze.
Onze eerste stop was brouwerij de Troch. Deze brouwerij is gevestigd in een boerderij vlak bij het centrum van Wambeek, en bestaat al sinds de 19de eeuw.
Na een korte rondleiding was het tijd voor een eerste biertjes. Het zouden niet de laatste zijn. Daarna trokken we over de taalgrens naar gueuzestekerij Tilquin.

07 mei 2017

Elke twee jaar organiseren de leden van Horal een grote opendeurdag in de lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen van hun leden. Een hoogmis voor iedereen die fan is van spontane gisting. Een leuke en originele uitstap voor de liefhebbers, maar ook een leuke introductie voor wie nog niet zo goed op de hoogte is.

Nieuwjaar 2017 !

16 mrt 2017

Gelukkig Nieuwjaar !

Bier en Chocolade

16 mrt 2017
Posted by Ster Voorpijl

De Gentse Biervereniging draait de hand niet om voor wat gedurfdere activiteiten. Zo houdt de blinde proeverij die tot het bier van de maand leidt, risico's in voor het ego van de deelnemers en voor de reputatie van sommige brouwerijen. Iets dat op 14 februari nog eens bewezen werd. En exact 2 weken later was de combinatie bier en chocolade het thema van de avond.

Posted by Ster Voorpijl
Ja, dat lijkt me het leukste ooit!
50% (1 stem)
Nee, ik ga gewoon lekker op zondag
50% (1 stem)
Totaal aantal stemmen: 2