Toer de Geuze 2017

Elke twee jaar organiseren de leden van Horal een grote opendeurdag in de lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen van hun leden. Een hoogmis voor iedereen die fan is van spontane gisting. Een leuke en originele uitstap voor de liefhebbers, maar ook een leuke introductie voor wie nog niet zo goed op de hoogte is.

Omdat drinken en rijden niet samengaan, legt vzw Gentse Biervereniging samen met vzw Bles een bus in, die vertrekt vanuit Gent en Zottegem, enkele brouwerijen/stekerijen aandoet en daarna iedereen terug veilig naar de Vlaamse Ardennen en Arteveldestede brengt.

Onze bus neemt ons naar volgende plaatsen*:

- De Troch (bezoek)
- Tilquin (bezoek)
- Boon (bezoek)
- 3 Fonteinen (bezoek)
- Restaurant 3 Fonteinen (eten)

Het avondmaal bij restaurant 3 Fonteinen ziet er als volgt uit:

Aperitief (Proevertjes van +-10 à 15cl):
• Beersel Blond van’t vat om de smaakpapillen wakker te schudden
• Jonge Lambik 3 Fonteinen (1 jaar oud)
• Oude Geuze 3 Fonteinen

Hoofdgerecht keuze uit :
• Stoofpot van Spare Ribs gemarineerd in Oude Kriek Boon en Weyns Bloemenhoning met Frietjes
OF
• Vegetarische schotel van verse marktgroentjes, quinoa, rijst en currysaus
Begeleidende drank: Oude Kriek Boon van’t vat (33cl)

Dessert:
• Huisgemaakt vanille-roomijs met rode vruchtjes gemarineerd in Oude Kriek en meringue
Begeleidende drank: Faro 3 Fonteinen met 3 Fonteinenlambik en Kandijsuiker (15cl)

Praktisch:
- zondag 7 mei
- 8u30: vertrek aan Dampoort Station (bushalte aan ingang station)
- 9u30: vertrek in Zottegem (pleintje Molenbeekstraat 8, Zottegem/Elene )
- lunchpakket meenemen voor 's middags, of hopen dat je iets ter plaatse kunt nuttigen (eigen risico). De Gentse Biervereniging trakteert op een overheerlijke versnapering aangeleverd door kookgoeroe Greet.
- op de meeste locaties wordt een gratis lambiek aangeboden, andere dranken zijn te betalen
- avondmaal voorzien rond 18u30
- aankomst aan Dampoort ten vroegste 21u30

INSCHRIJVEN:
- gelieve de namen van de deelnemers door te geven, en te vermelden wie lid is of niet.
- gelieve de keuze voor hoofdgerecht door te geven per persoon!
- gelieve een gsm-nummer op te geven, zowel om je te contacteren ingeval je op de wachtlijst komt, als de dag zelf als we iemand zouden kwijt raken.
- enkel geldig NA BETALING binnen de 3 dagen op onze rekening!
- kan tot en met 30 april.
- via bovenstaande knop "inschrijven" (of deze link: inschrijven).

Prijs:
- leden van vzw Gentse Biervereniging en vzw Bles: € 43
- niet-leden: € 53 (inclusief gratis B-lidmaatschap bij vzw Gentse Biervereniging)

* onder voorbehoud, de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden indien door onvoorziene omstandigheden een andere route gevolgd wordt, er brouwerijen/stekerijen gewisseld worden of wegvallen

zondag, mei 7, 2017 - 08:45
Gent-Dampoort 10